Престъпления от омраза (hate crime) във Великобритания наричат онези деяния,

...
 Престъпления от омраза (hate crime) във Великобритания наричат онези деяния,
Коментари Харесай

Отровни настроения срещу чужденците на Острова

 Престъпления от ненавист ( " hate crime " ) във Англия назовават тези действия, които са подбудени от неприязън или предубеждения по отношение на етническия генезис, религията, пола, половата ориентировка или съществуването на някакъв кусур у индивида.

Официалните статистики сочат, че броят на закононарушенията от ненавист доста се е увеличил през последните години. Според вътрешното министерство, сред 1 април 2015 и 31 март 2016 те са нарастнали с 19% по отношение на същия интервал година по-рано. 

След референдума става по-зле

Огромно повишаване на престъпленията против етнически малцинства и чужденци бе записано непосредствено  преди и след референдума за овакантяване на Европейски Съюз предишния юни. Според наблюдаващи на Организация на обединените нации, това се дължи главно на „ разединяващата, антимигрантска и ксенофобска изразителност " на последователите на Брекзита, както и на най-вече негативния облик, който английските медии рисуват на етническите малцинства, имигрантите, претендентите за леговище и бежанците.

В собствен отчет парламентарна комисия с представители на различни партии обвини правителството в Лондон, че по време на дебатите за Брекзита умишлено е подклаждало „ отровни " настроения против мигрантите. 62% от всички мигранти от второ потомство – т.е. такива, което са родени във Англия – имат чувството, че след референдума Англия е станала по-нетолерантна, се споделя още в отчета.
 Hassverbrechen in Großbritannien (Garry Knight)
Най-вече жените-мюсюлманки са застрашени от расистки и ислямофобски набези

Бен Уорд от правозащитната организация Хюмън райтс уоч има и друго терзание: „ Ако Брекзитът не бъде извършен вярно, рискуваме нетолерантните, негативни изказвания за чужденците да бъдат възприети от някои като покана за принуждение ", споделя той.

Нулева приемливост против закононарушенията от ненавист

Британските управляващи са осъзнали казуса и твърдят, че се борят против негативните феномени. Говорител на вътрешното министерство в Лондон сподели за Дъждовни води, че са отпуснати близо 1 млн. евро за локални планове против закононарушенията от ненавист. Три пъти повече средства са утвърдени и за отбраната на религиозните храмове и останалите религиозни институции.

Полицията към този момент обгръща в статистическите данни и това против коя вяра е било ориентирано обещано действие. „ Всички форми на закононарушения от омраза са неприемливи, а нашият проект за дейности цели да усъвършенства успеваемостта на полицията и на следствените и правосъдни органи. Искаме да се погрижим за това, жертвите да не се опасяват да подават тъжби против всички сходни закононарушения ", съобщи представител на новосформираната група за действие към английската полиция.
 Hassverbrechen in Großbritannien
Демостранти в Лондон напомнят, че " всички сме имигранти "

Софи Линден, заместник-кмет на Лондон, отговарящ за работата на полицията и за престъпността, съобщи пред Дъждовни води: „ Кметът и аз преследваме напълно безапелационна линия на нулева приемливост по отношение на всички сходни закононарушения ".

" Нуждаем се от по-сурови санкции "

С особена заостреност управляващите във Англия ще реагират на расистки и ксенофобски обиди и закани в интернет, които ще бъдат също толкоз сурово наказвани, колкото и сходни действия в действителния свят.

Говорител на Комисията по проблемите на равноправието и човешките права съобщи: „ Расизмът и омразата нямат място в модерна Англия. Нуждаем се от по-сурови санкции, с цел да сплашваме причинителите. Трябва и по-добре да вникваме в това, което провокира закононарушенията на омразата, с цел да можем да ги осуетяваме. Нуждаем се и от сигурни доказателства, че тези тактики ще се окажат ефикасни ".

 

 Сара Бредбъри

Виж всички публикации от Сара Бредбъри-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР